Spørgsmål & Svar - Når det gælder Tarte Flambee.......

 

 

Så vidt jeg er orienteret, er en stenovn speciel ved den høje varme, men ikke mindst den måde som varmen roterer på. Hvordan er jeres ovne i forhold til en opbygget iglo stenovn?

Det er helt rigtigt. En sten ovn er jo opbygget permanent af én eller anden form for stenmasse. Derefter er den typisk isoleret, og holder dermed længe på varmen.
En rigtig stenovn vejer typisk fra 600 kg og op til flere ton. Det i sig selv gør jo en forskel.
Men også selve iglo-formen gør, at varmen drejer rundt i selve kuplen, hvorefter den forsvinder gennem skorstenen som typisk er monteret i fronten.
Tarte Flambé ovnen har ikke kugleformen, og ej heller evnen til at holde på varmen så længe som stenovnen.
Men vore ovne er opbygget således, at brændkammeret er forneden. Varmen fra brændkammeret rammer bagepladen, hvorefter den fordeler sig videre op på begge sider af bagepladen til selve ovnen. Dermed opnås dele af den samme rotation som i stenovnen, med mulighed for høje varmegrader.

 

Jeg har en rigtig stenovn stående i min baghave. Den er jeg rigtig glad for. Mit problem er bare, at det er lidt bøvlet når vi er på husets anden terrasse, eller når vi spiser aftensmad nede ved vores lille sø. Der vil jeres ovne kunne bruges. Min betænkelighed ved jeres ovne består i varmen, som jo er unik i stenovnen. Jeg bager typisk mine pizza´er ved ca. 375o C.. Det er i min verden den bedste temperatur. Kan jeres ovne opnå samme temperatur?
Ja! Uden problem. Vore ovne er godkendte til 600o C., hvilket er en meget høj temperatur. Det er også en temperatur, hvor kun de færreste formår at lave mad. Det kræver virkelig sin mand.
Stenovnen holder som sagt længere på varmen. Det betyder blot, at man skal fyre lidt oftere. I virkelighedens verden nok ikke noget problem, da man altid er ved ovnen alligevel under madlavningen.

 

Hvilken type brænde bruger man ?

Kravet ér, at brændet skal være tørt. Brug fin kløvet brænde. Det er for det første nemmere at antænde, og det er nemmere at styre temperaturen.

Brug ikke brænde med for stort et indhold af harpiks.

 

Hvorfor ikke bare bruge en almindelig varmlufts ovn?
En god bøf stegt på en Weber grill smager bare bedre, end hvis den er stegt på panden.

Sådan er det også med tarte flambée, pizza, brød osv. En almindelig varmlufts ovn kan ikke afgive samme energi eller smag.
Det er sjældent at en varmlufts ovn kommer op på meget mere end godt 200 effektive grader, hvilket ikke er nok til pizza osv.

Dertil kommer så smagen som afgives fra brændet og rotationen i varmen.
Og ikke at forglemme…. Hele oplevelsen ved at bage i en brændefyret ovn.

 

Hvad koster fragten?

Alle vore ovne leveres fragtfrit i hele Danmark ( ikke brofaste øer undtaget )

 

Er jeres ovne svære at montere?
Nej! Kan udføres af alle på under 20 minutter.

 

Kommer der yderligere udgifter?

Nej. Alle vore ovne leveres i komplette sæt. Inkl. pizzaspade og pizzarulle. Leveret til døren..
En ½ time efter modtagelsen er du klar til at bage / stege den skønneste mad du kan drømme om.  Kig ind på opskriftssiden.
Her finder du masser af inspiration til nemme og hurtige retter.